top of page

Algemeen:

U kan bij ons terecht om te leren paardrijden van het prille begin. Je kan beginnen met paardrijden wanneer je maar wilt in het jaar.

Onze eigenaars bieden hun pony's of paarden aan, natuurlijk is het ook mogelijk om met een eigen paard of pony les te volgen. Je kan ook een pony of paard leasen, zo beschik je altijd over je lievelingspony of paard. 

Alle lessen of lespakketten zijn op afspraak. (Privé, groep, springles, ...) Lessen worden voor 10u s' morgens (aanvang van de dag dat men les heeft) geannuleerd. Niet geannuleerde lessen worden aangerekend.

 

Ruitertjes (-6 jaar) volgen kleutergewenningslessen.

 

Iedere ruiter (+6 jaar) die bij ons wil komen paardrijden volgt eerst 2 initiatie lessen. Deze les duurt 45min.

  • Voor ruiters die geen ervaring hebben met paardrijden (eerst eens willen proberen of het iets voor hen is) is dit ideaal. Hierbij leer je de beginselen van paardrijden. Nadien kan je beslissen of je verder wil leren rijden en dan kan je een starterspakket nemen. (zie starterspakket)
  • Ruiters met ervaring worden in deze initiatielessen beoordeeld en geklasseerd in de volgende optie's:
(Zo staan we niet voor onaangename verrassingen)
- starterspakket

- privélessen (30min aanwezig voor aanvang van de les)

- groepslessen (30min aanwezig voor aanvang van de les)

Na deze 2 initiatielessen of kleutergewenningspakket is iedere ruiter verplicht lidgeld te betalen aan de club. €45,- Lidgeld dient jaarlijks hernieuwd te worden. (januari tot december). Ruiters die al verzekerd zijn moeten enkel Clubgeld betalen €25,-

In het lidgeld is de Paardensport vlaanderen verzekering inbegrepen. Dit is een sportongevallenverzekering van Arena en is enkel van toepassing in een paardensport vlaanderen aangeloten club. Deze verzekering is enkel geldig tijdens clubactiviteiten. (Lessen, kampen,...)

Men kan deze verzekering ook uitbreiden voor activiteiten buiten de club. (wandelingen,...) €15,-

Hieronder vindt je meer uitleg over de pakketten, privé en groepslessen. Lees ook even de stalregels

  • Kleutergewenning: Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier leert men op speelse wijze de beginselen van pony rijden. De kinderen volgen op eigen tempo en onder professionele begeleiding de lessen. Dit lessenpakket bestaat uit 5 beurten. Mama, papa, grote zus of broer, oma of opa moet aanwezig zijn om eventueel  (niet altijd van toepassing) mee te stappen met de pony. Dit lesje duurt 30 min.
  • Starterspakket: Deze is voor kinderen vanaf 6 jaar of de beginnende ruiter (alle leeftijden). Het is een lespakket van 5 lessen met extra begeleiding, zodat de beginnende ruiter de basis van het poetsen, opzadelen en rijden kan leren. Het is een mooie manier om kennis te maken met paardrijden zonder meteen vast te zitten aan een 10 beurtenkaart. Deze les duurt 45 min. Na dit lessenpakket volg je privélessen.
    Voor ruiters met ervaring in paardrijden, maar niet met opzadelen of poetsen is het een aanrader om toch eerst een starterspakket te nemen. Zo krijg je de nodige begeleiding.
Privéles: Een vereiste van deze les is dat je alleen kan poetsen en opzadelen. Deze les is het vervolg van een starterspakket of ruiters die al ervaring hebben met paardrijden. Men blijft in deze les tot men het ritme van de draf onder de knie heeft (correct kan lichtrijden), degelijk kan sturen en enkele hoefslagfiguren begrijpt. Deze les duurt 30 min. Daarna heeft men de keuze om privé te blijven rijden of in groep over te gaan. 

Rijlessen

Soorten groepslessen: 

 

  • Groepsles 1: Hierbij moet je zelfstandig kunnen rijden. De groep bestaat bij Max. 5 of 6 ruiters. We blijven nog steeds in stap en draf. (soms wordt de galop al aangeleerd) Deze les duurt 30 min. Je leert in deze groep nog meer hoefslagfiguren en doorzitten. Je kan deze groep verlaten als men goed kan doorzitten en genoeg controle heeft over paard of pony.
  • Groepsles 2: Deze groep duurt 1uur. Hierbij moet je zelfstandig kunnen stappen, draven en galopperen. Je hebt al de meeste hoefslagfiguren onder de knie. In deze groep wordt al wat extra's aangeleerd zoals wijken, achterwaarts, schouderbinnenwaarts, ... (Dit is wel afhankelijk van het niveau van de groep)

RUITERS WORDEN IN GROEP GEPLAATST VOLGENS NIVEAU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Springles:

  •  Maandagavond Gevorderde
  • Dinsdagavond Beginners
bottom of page